luni, 23 iunie 2008

Cele mai luxoase toalete din lume

Atunci cand nevoile fiziologice iti dau ghiont, nu iti poti permite luxul de a fi pretentios – o toaleta curata si functionala este de ajuns. In unele cazuri insa, putina eleganta se impune. In 2006 a existat chiar o ceremonie de premiere a celor mai frumoase toalete din lume (`Golden Plunger Awards`), in cadrul careia s-au impus Toaletele Kawakawa din Noua


Zeelanda.Toaletele Kawakawa


Realizate de artistul Frederick Hundertwasser, acestea cuprind mozaicuri, sculpturi, corpuri sanitare din cupru si chiar un copac plantat in mijlocul incaperii.





Toaletele Teatrului Shoji Tabuchi din Branson, Missouri
Toaleta femeilor are o fantana, vitralii si candelabre. Orhidee naturale sunt plantate in piedestale de granit, precum si deasupra chiuvetelor din onix. Grupurile sanitare sunt facute din marmura neagra si aur.



Toaletele Jungle Jim din Fairfield Ohio (laureate ale editiei din 2007 a Golden Plunger Awards)


Intrarea in acestea este mascata de doua toalete ecologice, in spatele carora se ascunde o sala uriasa si foarte moderna.





Toaleta publica a parcului Bryant din New York

Toaleta publica a parcului Bryant din New York a fost modernizata in 2006 pentru suma de 200 000 de dolari. Rezultatul a constat intr-un sistem urias de 600 de toalete. Baia Caracalla, de exemplu, cuprinde un tavan ornat, mozaicuri, oglinzi cu rame din lemn de cires, chiuvete si masa pentru schimbatul scutecelor din marmura adusa din India.


Toaleta barbatilor din restaurantul Felix

Situata la etajul 28 al Hotelului Peninsula din Hong Kong, aceasta ofera o priveliste unica.




Toaleta hotelului Sofitel din Queenstown
Pentru cei ce cauta `priviri indiscrete`, toaleta hotelului Sofitel din Queenstown, Noua Zeelanda este un loc potrivit.






WC 1
De la deschiderea sa din decembrie 2006, toaleta destinata femeilor WC 1 din Londra este un adevarat punct de atractie. Intinsa pe o suprafata
de peste 370 de m2, aceasta cuprinde facilitati precum bai, camere de dressing si servicii de machiaj, coafor sau masaj. Taxa de intrare este de 5 lire sterline


Toaleta Neorest 600 de la Toto.

Toaleta Neorest 600 de la Toto are un pret de baza de peste 5000 de dolari si este prevazuta cu un senzor ce ridica capacul si trage apa dupa folosire. Poate fi folosita si ca bideu – de asemenea prevazut cu jet de aer.




5501 `Dagobert

Pentru nostalgici exista modelul 5501 `Dagobert` cu tron din lemn. Inspirata de Dagobert, ultimul conducator francez al dinastiei merovingiene din secolul VIII, toaleta este realizata din lemn lacuit manual si canta atunci cand este ridicat capacul. Pretul este de peste 14 000 de dolari.





Toaleta in forma de floare


Artistul american Clark Sorenson realizeaza toalete in forma de flori – adevarate opere de arta.





Cum sa devii E.M.O. ?

">

duminică, 22 iunie 2008

Cele mai bizare conspiraţii

Moartea Prinţesei Diana, atentatele din 11 septembrie şi asasinarea lui Kennedy sunt cele mai contestate evenimente.


Benjamin Redford, comentator al site-ului „LiveScience“ şi editor-şef al revistei „Skeptical Inquirer“, s-a remarcat ca un critic acid al teoriilor conspiraţiei. Deşi nu neagă că unele au un sâmbure de adevăr, el crede că acestea sunt imposibil de combătut, întrucât cei care cred în asemenea idei vor găsi mereu alte căi pentru a-şi susţine versiunile. Pe baza observaţiilor cuprinse în cele trei cărţi pe care le-a scris, Redford a publicat pe site-ul „LiveScience“ cele mai contestate teorii ale conspiraţiei.


Complotul mondial al evreilor

Comentatorul Benjamin Redford spune despre cartea „Protocolul înţelep- ţilor Sionului“ că e un fals care încearcă să convingă omenirea de existenţa unui complot evreiesc de preluare a puterii asupra lumii întregi. În 1920, Henry Ford a plătit pentru a primi o jumătate de milion de exemplare ale „Protocolului“, apărut iniţial în Rusia, în 1905, iar în 1930 cartea a fost folosită de nazişti pentru a justifica Holocaustul. Cartea continuă să cucerească adepţi.


Aselenizarea

În 2001, postul de televiziune Fox a difuzat emisiunea „Teoria Conspiraţiei: Am aterizat pe Lună?“, în care erau analizate mai multe discrepanţe dintre versiunea oficială a aselenizării şi fotografiile evenimentului. „Curios, nimeni nu se întreabă de ce ar publica NASA fotografii care ar dovedi că aselenizarea e un fals?“, întreabă Benjamin Redford.


Asasinarea lui J.F.K.

Deşi raportul Comisiei Warren a ajuns la concluzia că Lee Harvey Osvald a acţionat singur la Dallas, în 1963, când a fost asasinat J.F. Kennedy. Teoria conspiraţiei susţine că au existat mai mulţi trăgători. În lipsa unor dovezi imbatabile, dubiile se vor perpetua la nesfârşit.



Cazul „Roswell“

Poveştile despre prăbuşirea unui O.Z.N. în 1947, la Roswell, New Mexico, capturat de armata americană şi despre autopsia cadavrului unui extraterestru au înflăcărat imaginaţia multor generaţii. Teoria conspiraţiei s-a extins şi asupra bazei din Zona 51, acolo unde ar fi ascunse mai multe secrete: arme necunoscute, farfurii zburătoare, ba chiar o poartă spre alte lumi.

Moartea Prinţesei Diana

Adepţii conspiraţiei susţin că prinţesa a fost asasinată de serviciile secrete britanice, cu complicitatea Casei Regale. În 2007, tribunalul a decis că „teoria conspiraţiei avansată de Mohamed Al Fayed a fost examinată în amănunt şi s-a dovedit a fi fără substanţă“. Pe 7 aprilie anul acesta, tribunalul a decis că accidentul s-a produs din vina şoferului aflat sub influenţa alcoolului, dar părinţii acestuia au contestat verdictul.



11 septembrie 2001


„Multe dintre elementele conspiraţiei au fost demontate de revista «Popular Mechanics» în martie 2005, iar altele sunt respinse de o logică simplă: dacă un avion deturnat nu s-a izbit de clădirea Pentagonului, atunci unde sunt cursa 77 şi pasagerii ei? Sunt alături de extratereştrii din Roswell, în Hangarul 18?“, întreabă ironic Benjamin Redford. El observă că, în multe teorii ale conspiraţiei, incompetenţa autorităţilor este ignorată: „Teoria spune că guvernul era atotputernic şi atât de eficient încât era imposibil să nu descopere complotul. E greu de crezut aşa ceva“.


BIZAR
Moartea“ lui Paul McCartney O teorie ieşită din comun a circulat la sfârşitul anilor ’60: Paul McCartney a murit în 1966, iar membrii trupei „The Beatles“ au decis, de comun acord cu managerul şi cu apropiaţii lor, să ţină secret decesul. Ei au găsit o persoană care semăna leit cu McCartney şi cânta la fel de bine. Singura dovadă ar fi imaginea de pe coperta albumului „Abbey Road“, în care membrii formaţiei traversează pe o trecere de pietoni, dar numai McCartney este desculţ şi calcă diferit de ceilalţi trei.


alt="Click for Galaţi, Romania Forecast" height=50 width=150 />