joi, 5 iunie 2008

Becalii vinde actiunile la clubul Steaua


Suparat dupa decizia Comisiei de Disciplina de a lua Stelei sapte puncte, finantatorul "ros-albastrilor", a spus, joi, ca va renunta va vinde toate actiunile de la clubul din Ghencea."Nu e problema mea ca nu mai intru pe stadion, ma retrag din viata publica, vand actiuni, vand tot! Sa vedem daca ma mai duc la EURO, sa vedem daca ma lasa Cernat sa intru pe stadion! Cernat asta e un tampit ca si Bodu. Acum nu mai raspunde la telefon, probabil ca si-a dat si el seama ca a gresit! Parerea mea este ca Mircea Sandu nu stie nimic despre aceasta decizie, dar este doar parerea mea si s-ar putea sa mi-o schimb!", a amenintat patronul din Ghencea.Finantatorul "ros-albastrilor" spune ca totul a fost pus la punct de Taher si Copos: "Inclin sa cred ca e comanda pe bani de la Rapid. Nu-l mai sun pe Taher in viata lui, e combinatie impreuna cu Copos si Taher".Becali spune ca Steaua risca sa fie exclusa din Liga Campionilor, deoarece UEFA nu sta la discutii."Nu poate sa existe coruptie de mai multe feluri. Coruptie e numai una. Ai facut, esti infractor - la puscarie. Daca te duci la FIFA si la UEFA ca ai fost depunctat pentru coruptie, aia de acolo nu intreaba, ca nu se gandesc ca pot fi mai multe coruptii, imediat te scoat din cupele europene. Ei nu concep ca in Romania o Comisie de Disciplina a judecat si a hotarat ca o coruptie este si de alt fel Numai in mintea lui Cernat exista asa ceva. Sunt niste dobitoci!", a incheiat Becali.Comisia de Disciplina a FRF a decis, miercuri, ca Steaua sa fie penalizata cu 7 punte si lui Gigi Becali sa-i fie interzis accesul pe stadioanele din Romania timp de doi ani, dupa scandalul "valiza cu bani".

miercuri, 4 iunie 2008

Cum s agati corect pe hi5 ...by Mircea Badea

">

Mituri legate de somn, explicate de specialisti


Este adevarat ca un pui de somn ne incarca bateriile? Putem sa recuperam, sambata sau duminica, noptile nedormite in timpul saptamanii? Specialistii „ataca” miturile legate de somn.

Chiar avem nevoie de opt ore de somn pe noapte?

Specialistii de la Institutul de Sanatate american spun ca nu este obligatoriu sa dormim opt ore pe noapte, dar aceasta este media pentru un adult sanatos. Cei mai multi experti recomanda intre sapte si noua ore de somn pe noapte pentru a beneficia de performante mintale si fizice optime. Nesatisfacerea orelor de somn necesare este perceputa de organism ca o datorie. Este vorba despre micile incidente sau sarcini care nu ne lasa sa dormim cat ar trebui. Statisticile arata ca oamenii dorm aproximativ 7 ore pe noapte, in timp ce in 1910 media era de 9 ore.

Putem sa recuperam orele nedormite in week-end?
Orele de somn se pot recupera fara nicio problema la sfarsitul saptamanii, dar nu este si neaparat sanatos. Corpul si creierul au o putere remarcabila de recuperare. Atunci cand facem o noapte alba, dam peste cap ciclurile neuronale care asigura memoria,concentrarea, miscarea si controlul emotiilor. De aceea, o persoana care nu doarme decat trei ore pe noapte, nu mai este consecventa in gandire, este agitata si ametita. Fara nicio implicatie negativa, creierul se va reface dupa un somn sanatos. Fara recuperarea prin somn, oraganismul nostru devine mai slab. Un studiu american demonstreaza ca somnul intareste imunitatea organismului. Persoane care au dormit 10 nopti consecutive au fost de doua ori mai rezistenti la raceala decat cei care au avut nopti albe. Specialistii avertizeaza ca un somn de mai putin de 7 ore pe noapte favorizeaza obezitatea, diabetul si bolile cardiovasculare.

Avem nevoie de tot mai putine ore de somn pe masura ce imbatranim?

Este adevarat ca in copilarie avem nevoie de 12-14 ore de somn, dar numarul acestora se reduce drastic pana la adolescenta. Din aceast moment se aplica regula „intre 7 si 9 ore de somn”. Nici batranii nu ar trebui sa faca exceptie de la aceasta regula. Ei dorm mai putin nu pentru ca ar avea nevoie de mai putine ore de somn, ci din cauza calitatii scazute a somnului, care se depreciaza cu trecerea timpului. Persoanele in varsta sufera mai frecvent de apnee de somn, insomnie si alte afectiuni, care le intrerup somnul. Este posibil ca si ei sa doarma 8 ore, dar nu consecutiv. De aceea ii vedem pe multi dintre ei ca impart somnul in mai multe reprize: noaptea, la pranz, sau in alte momente ale zilei.

Ajuta la ceva puiul de somn de la ora pranzului?

Tendintele stilului de viata din ziua de azi ne fac sa uitam de somnul de dupa-amiaza, dar specialistii spun ca 15-20 de minute de somn ne-ar putea ajuta in cazul unei nopti nedormite sau a unei zi istovitoare. Numai ca odihna prea scurta sau prea lunga din mijlocul zilei poate anula beneficiile puiului de somn si ne poate face sa ne simtim si mai obositi decat inainte.
Siesta este respectata cu sfintenie de tarile cu clima extrem de calda. Este cazul Spaniei, Americii de Sud si Greciei. Un studiu realizat de medicii greci a demonstrat ca siesta aduce beneficii sanatatii. Conform studiului, cei care trag ocazional un pui de somn la pranz prezinta un risc cu 12 la suta mai mic de boli cardiovasculare. Mai mult, la cei care dorm de obicei o jumatate de ora, riscul este cu 37 la suta mai mic.


alt="Click for Galaţi, Romania Forecast" height=50 width=150 />