duminică, 18 mai 2008

Asa arata Jack Spintecatorul ...


Un om infricosator de normal. Asa arata cel mai temut criminal care bantuia strazile intunecate ale Londrei la 1880. Politistii de la Scotland Yard i-au facut portretul robot lui Jack Spintecatorul si au ajuns la concluzia ca era departe de a fi un monstru. Descoperirile au fost facute pe baza dovezilor vechi de peste un secol, dar cu ajutorul tehnicilor criminalistice moderne.

Jack Spintecatorul era un barbat intre 25 si 35 de ani, cu o constitutie fizica atletica, 1,80-1,85 metri inaltime si de o “cruzime extraordinara”. A ucis si mutilat cel putin 5 prostituate in Londra anului 1888. Femeile au fost injunghiate, iar corpurile lor au fost mutilate in moduri socante la acea vreme. Cadavrelor descoperite in cartierele rau famate din estul Londrei le lipseau organe. Criminalul nu a fost niciodata descoperit. Politistii britanici sunt acum convinsi ca bunicii lor din vremea la care s-au petrecut crimele nu au cautat omul potrivit. Printre suspectii cercetati la vremea aceea s-au numarat chiar scriitorul Lewis Carroll, printul Albert Victor al Marii Britanii si Sir John Williams, medic al familiei regale. Daca ar fi avut metodele criminalisticii moderne, tot ce ar fi trebuit sa faca “Sherlock Holmes” in secolul al XIX-lea ar fi fost sa mearga din casa in casa si sa arate o fotografie.

O femeie a dezlegat misterul

Autoarea descoperirii este o femeie, seful brigazii de crime violente de la Scotland Yard, Laura Richards. Ei i-a venit ideea sa rasfoiasca din nou cazul si sa vada daca criminalul ar fi putut fi descoperit vreodata. A adunat o echipa de experti formata din medici, istorici si chiar un realizator de profile psihologice. Din munca lor a rezultat portretul fizic si psihologic al lui Jack Spintecatorul. Mai mult, criminalistii au pus cap la cap informatii din 13 depozitii ale unor martori oculari si au descoperit si adresa la care a locuit asasinul. Politistii care au lucrat la caz nu vor sa spuna, insa, mai multe.

Un comentariu:

Sergiu spunea...

Da chiar acum am vazut un documentar pe Explorer pe tema asta

frate eu am o nelamurire....acest om nu a fost prins,de fapt el era acolo printre localnici,femeia care a cercetat acest caz chiar a precizat,ca el a fost si interogat(s-au facut atunci investigatii si multa lumea a fost interogata),dar nu l-au bagat in seama,au trecut la urmatorul....deci a fost acolo in gura lupului si nimic....e ca si cum vecinul tau pasnic si cuminte e un criminal in serie si pur si simplu la prima vedere nu prezinta nici un pericol.

Nelamurirea mea este urmatoarea....daca nu se stie mai nimic despre om,adica se stiu date dar nu sigure 100%,de un de vine numele de JACK????se stia cum il cheama,pai daca se stia cum il cheama no problem,nu mai era nimic bizar.....de unde JACK???



alt="Click for Galaţi, Romania Forecast" height=50 width=150 />