miercuri, 14 mai 2008

Un milion de euro, furaţi de pe eBay de puşti din Piteşti şi Vâlcea


Peste un milion de euro furaţi de pe site-ul de licitaţii online eBay: acesta este bilanţul reuşit de două grupări formate din puşti cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani. Luni dimineaţă, mascaţii de la BCCO Piteşti au demarat operaţiunea “Univers I” şi au dat buzna în 38 de locaţii din oraşele Piteşti şi Râmnicu Vâlcea, reţinând 14 tineri implicaţi în escrocherii pe scară largă pe eBay.

Modul de acţiune al celor două grupuri era simplu dar eficient: puştii pătrundeau fără drept în diferite sisteme informatice, după care orga­nizau licitaţii fictive pe eBay, “vânzându-le” diverşilor străini amatori de chilipiruri produse cum ar fi telefoane mobile sau camere video de ultimă generaţie, la preţuri fără concurenţă. Evident, după ce cumpărătorul făcea plata, vânzătorul dispărea fără urmă.

În acest fel, membrii celor două reţele au strâns peste un milion de euro, pe care i-au investit în apartamente şi maşini de lux. Cele 38 de descinderi au dus la identificarea a 6 BMW-uri seria 5 şi a unui Volkswagen Passat care fuseseră cumpărate recent cu banii obţinuţi în acest mod. La percheziţii au mai fost găsiţi 14.890 de lei, 46.850 de euro şi 2.100 de lire sterline. Evident, au fost confiscate numeroase calculatoare şi lapto­puri: în momentul descinderilor majoritatea erau conectate la internet, iar unii dintre posesori au fost surprinşi chiar în momentul în care făceau escrocherii pe eBay.

Băieţii începuseră deja să se simtă gangsteri în toată firea, aşa că unii îşi procuraseră şi arme. Ieri, procurorii din cadrul Biroului Teritorial Argeş al D.I.I.C.O.T. i-au prezentat pe cei 14 membri ai celor două reţele Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul a emis mandate de arestare pentru 29 de zile. Alţi doi membri ai bandelor, încă minori, vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Niciun comentariu:



alt="Click for Galaţi, Romania Forecast" height=50 width=150 />